Ποιοι είμαστε

Η εταιρία μας ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο της Μεταξοτυπίας το 1976 σε ένα μικρό εργαστήρι στον Βύρωνα. Γρήγορα αναπτύχθηκε και μεταφερθήκαμε στην Αργυρούπολή. Η εξέλιξη και η πρόοδος μας οδήγησε το 1986 να εγκατασταθούμε σε ιδιόκτητο κτίριο στα Γλυκά Νερά όπου βρισκόμαστε μέχρι και σήμερα.

Ακολουθώντας της απαιτήσεις της εποχής αλλάξαμε τα μηχανήματά μας σε πιο σύγχρονα υψηλής τεχνολογίας & καταργήσαμε τα συμβατικά χρώματα περνώντας στην τεχνολογία UV. Έτσι με όλα τα σύγχρονα μέσα επιτύχαμε τον στόχο μας να διευκολύνουμε τις διαδικασίες παραγωγής με το καλύτερο αποτέλεσμα, μειώνοντας ταυτόχρονα το χρόνο παράδοσης στον πελάτη.

Ο πελάτης ψάχνει υψηλή ποιότητα εκτύπωσης στα αντικείμενα συσκευασίας του. Η συσκευασία σήμερα κατά συνέπεια ξεπερνά και το ίδιο το προϊόν και γίνεται σημαντικός παράγοντας πώλησης. Τελικός στόχος μας είναι να τυπώνουμε εκεί που οι άλλοι αδυνατούν!

Η μεταξοτυπία σαν μέθοδο εκτύπωσης, κάνει την εμφάνισή της στην Κίνα και στην Ιαπωνία πριν από αρκετούς αιώνες. Στην Ευρώπη αρχίζει να χρησιμοποιείται σε πειραματικό στάδιο το 1860.
Οι πρώτες βιομηχανικές αρχίζουν στην Αμερική το 1910 όπου και αναπτύσσεται ραγδαία κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Την δεκαετία του 1950 διαδίδεται ευρέως για την παραγωγή διαφημιστικών ειδών και για τύπωμα πάνω στα αντικείμενα.
Η σύγχρονη μεταξοτυπία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οπτικής επικοινωνίας, παρόλο που με την έλευση της ψηφιακής εκτύπωσης κάποιοι προέβλεπαν στην συρρίκνωσή της.

Στην πράξη όμως αποδείχθηκε ότι η μεταξοτυπία είναι μια αναντικατάστατη μέθοδος που διαρκώς αναπτύσσεται, παράγοντας προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.
Αποδείχθηκε ότι δεν πρόκειται απλά για μέθοδο, αλλά για τεχνολογία εκτύπωσης.
Η ευελιξία της στον χειρισμό του χρώματος και η δυνατότητα εκτύπωσης σε τεράστια γκάμα υλικών και σχημάτων την καθιστούν ολοένα και πιο προτιμητέα μέθοδο για αναπαραγωγή.
Η σύγχρονη μεταξοτυπία προσφέρει νέες δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης με τρόπο μοναδικό και απόλυτα προσαρμοσμένο στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής.
Τα δυνατά σημεία της μεταξοτυπίας είναι πολλά , με κυριότερο όλων το μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνει. Η αντοχή των μελανιών , η ζωηρότητα των χρωμάτων σε τεράστια γκάμα υλικών και αντικειμένων, καθώς και η πληθώρα επιλογής ειδικών μελανιών, έχουν συμβάλει στην καθιέρωση της μεταξοτυπίας ως ιδανική μέθοδο για κατασκευή προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για μια ευέλικτη τεχνολογία εκτύπωσης, χωρίς περιορισμούς στο πάχος, το είδος και το σχήμα του υλικού προς εκτύπωση και είναι εξακριβωμένο ότι είναι αποτελεσματικότερη μέθοδος εκτύπωσης για ιδιαίτερα προϊόντα.

Βλέπε για περισσότερες λεπτομέρειες:
Σ.Ε.Μ.Ε. Σωματείο Επαγγελματιων Μεταξοτυπων Ελλάδος
Wikipedia